x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia / Reţea de traficanţi de carne vie dezmembrată de poliţişti

Italia / Reţea de traficanţi de carne vie dezmembrată de poliţişti

29 Apr 2009   •   00:00

Membrii unei reţele de traficanţi de persoane, din care făceau parte şi români şi care era condusă de un cetăţean albanez, sunt acuzaţi că au exploatat sexual mai multe tinere, între care şi minore, în mai multe zone din Italia, controlate de albanez.



Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Oradea au definitivat, în luna martie, cercetările şi au sesizat prin rechizitoriu instanţa de judecată, cu privire la activitatea infracţională a unui grup organizat ai cărui membri sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.

Anchetatorii au stabilit că grupul era condus de cetăţeanul albanez X.S., în vârstă de 42 de ani. Acesta, împreună cu I.M., de 40 de ani, din Constanţa, a sprijinit o grupare infracţională organizată, compusă din şase membri, un cetăţean italian şi cinci bihoreni, în scopul exploatării sexuale în Italia a 13 tinere, dintre care trei minore. X.S. şi I.M. le-au asigurat tinerelor locuinţe pentru găzduire şi autoturisme pentru transportul la şi de la locurile de practicare a prostituţiei, asigurându-le şi protecţie faţă de alte grupări infracţionale conduse de alţi cetăţeni albanezi.

Poliţia Română precizează că, în urma extinderii cercetărilor şi cooperării cu autorităţile italiene şi albaneze, fiind solicitate mai multe comisii rogatorii internaţionale, s-a stabilit că cetăţeanul albanez X.S. era cunoscut în Italia ca fiind capul unei grupări infracţionale organizate, având ca obiect exploatarea persoanelor prin obligarea practicării prostituţiei. Acesta a folosit acte de identitate false, prezentându-se sub cinci identităţi diferite, respectiv ca fiind născut în Ungaria, Belgia, Albania sau Polonia. De asemenea, constănţeanca I.M. se prezenta sub o identitate falsă, ca fiind născută în Bogota – Columbia.

Victimele au fost obligate să practice prostituţia în mai multe zone din Italia controlate de cetăţeanul albanez, respectiv Montechiari, cartierul chinezesc din localitatea Prato şi în Brescia, în benzinării, sensuri giratorii, parcări, sumele obţinute de fiecare tânără în urma practicării prostituţiei fiind cuprinse între 400 – 500 euro, într-o singură noapte.

Totodată, tinerele au fost instruite cum să se comporte în cazul în care erau identificate de carabinieri, fiind învăţate să se prezinte sub o altă identitate şi cetăţenie, precum şi să nege că se prostituau pentru cetăţeni albanezi.

Poliţia Română menţionează că traficanţii de persoane, cetăţeanul albanez, cel italian şi cei şase români, riscă pedepse privative de libertate de până la 20 de ani., în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: observator