x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iulia Buje, rechemată

Iulia Buje, rechemată

de Marina Constantinoiu    |    10 Apr 2009   •   00:00

Consulul României la Torino, Iulia Buje, va fi rechemată de la post, după ce în februarie a susţinut într-un interviu că actualul ministru italian de Interne, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la Consulat, în 1998-2000, pentru a interveni în favoarea unor români care lucrau ilegal pentru el, relatează Mediafax, care citează surse ministeriale.



În interviul cu pricina, Buje afirma că, în perioada 1998-2000, când ea era consul la Milano, a vorbit personal de două ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situaţiei a trei români, printre care o menajeră. Maroni, pe atunci parlamentar şi care fusese ministru de Interne în 1994-1995, ştia că aceşti români lucrau ilegal în Italia, a mai precizat aceasta.

Buje a mai susţinut atunci că numărul infractorilor români este în realitate redus şi că este vorba despre o problemă "instrumentată politic" şi folosită atât de politicienii de stânga, cât şi de cei de dreapta, cei mai virulenţi fiind Walter Veltroni şi Roberto Maroni. După aceste declaraţii, Iulia Buje a fost chemată la Bucureşti pentru clarificări, dar ulterior nu au mai fost prezentate informaţii legate de conţinutul discuţiei şi situaţia consulului.

×
Subiecte în articol: observator