x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jaf la noul "sediu" al Ambasadei SUA

Jaf la noul "sediu" al Ambasadei SUA

de Violeta Fotache    |    05 Iun 2009   •   00:00

După case de schimb valutar şi unităţi bancare, ieri au căzut pradă hoţilor barăcile aflate pe şantierul din Pădurea Tunari, unde se construieşte noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti. Paznicul a fost atacat de cinci hoţi, iar printre bunurile furate se numără şi patru laptopuri.



Cinci persoane rămase încă neidentificate au jefuit joi dimineaţă barăcile de pe şantierul unde se construieşte noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti, amplasat pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, într-un ansamblu rezidenţial situat lângă Pădurea Tunari, zona Băneasa.

APEL LA 112

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, organele de poliţie au fost anunţate, în jurul orei 6:35, prin serviciul 112, că paznicul barăcilor a fost atacat de mai multe persoane necunoscute, care au furat bunuri din cinci barăci. "În jurul orei 4:30 dimineaţa, cinci persoane, potrivit declaraţiei paznicului, au reuşit să intre în interiorul şantierului după ce au escaladat un gard cu o scândură, după care au tăiat un gard de sârmă ghimpată. Doi dintre indivizi l-au atacat pe paznic cu un spray paralizant, imobilizându-l. Alte trei persoane au intrat în cinci dintre barăcile muncitorilor, de unde au furat mai multe bunuri: patru laptopuri, un aparat foto, un flex, bormaşină şi un aparat de măsurare a nivelului cu laser. Toate erau bunuri ale muncitorilor. Paznicul a anunţat firma de pază la ora 5:15, iar noi am fost sesizaţi prin 112 după încă o oră şi 20 de minute. Ne-am deplasat la faţa locului, de unde s-au ridicat probe materiale, s-au făcut constatări fizico-chimice şi investigaţii în perimetru. A fost începută urmărirea penală «in rem», pentru fapta de tâlhărie, urmând ca anchetatorii de la Secţia 2 Poliţie să identifice şi autorii infracţiunii", ne-a declarat Christian Ciocan.

Reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti nu au vrut să comenteze acest incident. "Nu comentăm problemele legate de securitate la viitorul sediu al ambasadei", a precizat Biroul de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator