x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecaţi în stare de libertate

Judecaţi în stare de libertate

26 Mar 2009   •   00:00

Propunerea procurorilor, de arestare preventivă pentru şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Cornel Şerban, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Petru Pitcovici, şi omul de afaceri Gabriel Popoviciu nu s-a materializat. Astfel, cei trei vor fi judecaţi în libertate.



Ordonanţele procurorilor de reţinere a celor trei au expirat, aceştia fiind liberi până la un verdict al instanţei CAB. Indiferent ce vor decide judecătorii, hotărârea va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul şefului DGIPI Aurelian Bădulescu susţine că procurorii nu au probe împotriva lui Cornel Şerban, reţinut pentru 24 de ore, întrucât ar fi favorizat infractorul. Apărătorul lui Şerban a precizat că, în cursul zilei de miercuri, şeful DGIPI şi ceilalţi trei inculpaţi - Ioan Niculae Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, omul de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu şi Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul DGA - vor fi aduşi la Parchet pentru audieri şi că aşteaptă să vadă dacă procurorul va prezenta instanţei cererea de arestare preventivă.

"Nu sunt probe. Nu putem decât să milităm pentru respectarea drepturilor, în rest nu avem ce să facem. Să vedem ce va face procurorul, dacă va înţelege să îi propună pentru arestare preventivă. Poziţia procurorului este cea cunoscută, sperăm ca instanţa, dacă se va ajunge acolo, să îşi spună cuvântul", a afirmat avocatul.


Întrebat cum comentează acuzaţia procurorului potrivit căreia Cornel Şerban ar fi furnizat anumite informaţii nepublice, Aurelian Bădulescu a răspuns: "Dacă veţi merge la Legea 78/2000 şi veţi citi întreg articolul 12, veţi râde. Se referă la acte de comerţ. Dacă credeţi, că Şerban făcea acte de comerţ sau avea în atribuţie acte de comerţ rămâne să vedeţi dumneavoastră".

Potrivit lui Bădulescu, în sarcina lui Cornel Şerban au fost reţinute două fapte, iar ancheta a fost pornită de la denunţul făcut de un angajat DNA. "Denunţătorul este un ilustru lucrător al DNA, un om de o probitate morală îndoielnică, ce a înţeles să se plângă la superiorii lui despre anumite discuţii pentru că nu şi-a putut atinge scopul.

Din interceptările pe care le-am văzut spunea că îl cunoaşte pe domnul Ţuluş (procurorul şef al Secţiei a II-a a DNA - n.r.), că el face ce vrea pe acolo şi a lăsat să se înţeleagă că poată să facă ceva în acest sens. Este domnul Motoc. O să îl vedeţi pe la instanţă. Nimeni nu i-a cerut acest lucru. Nu se începuse urmărirea penală, iar el nu are nicio calitate în dosar. Nu mai înţelege nimeni nimic din dosar. Asta e, aşa înţelege DNA să-şi facă treaba", a susţinut apărătorul lui Şerban, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator