x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace

Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   19:00
Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, joi, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, din Belgia. La întâlnire au participat și alți lideri europeni.

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența președintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarității și unității europene și a coordonării strânse în susținerea poporului ucrainean în fața războiului declanșat de Federația Rusă.

Iohannis a subliniat importanța menținerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidențiind în acest sens și acțiunea solidară și multidimensională a României, ca stat vecin și prieten, contribuind atât pe palierul umanitar și economic, cât și în ceea ce privește creșterea conectivității, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, de asemenea, necesitatea de a menține presiunea asupra Federației Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancțiuni suplimentare. Președintele României a transmis președintelui Volodimir Zelenski sprijinul țării noastre pentru formula de pace.

La rândul său, președintele Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Zelenski