x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La medic, după hotare: Cât costă o naştere în Austria sau un control complet în Turcia

La medic, după hotare: Cât costă o naştere în Austria sau un control complet în Turcia

25 Feb 2013   •   10:20
La medic, după hotare: Cât costă o naştere în Austria sau un control complet în Turcia

Chiar dacă România are servicii medicale mai ieftine decât în Europa de Vest, mulţi români preferă să plece în străinătate pentru a se trata de anumite afecţiuni. Numărul vacanţelor medicale cumpărate de români este în creştere de la an la an. Mulţi merg în străinătate pentru a se trata de diferite boli, iar o mare parte aleg vacanţele medicale pur şi simplu pentru relaxare.

Pentru a nu fi puşi în situaţia de a căuta ei singuri spitalul potrivit, medicul potrivit pentru boala de care suferă sau serviciile medicale de care au nevoie, într-o ţară străină, mulţi români apelează la firmele specializate în turismul medical.

Citeşte şi De câţi bani ai nevoie pentru o naştere în spitalele de stat şi care e tariful mediu la privat VIDEO

"Turismul medical este tot mai interesant pentru românii care vor să beneficieze de servicii medicale de calitate în străinătate. În 2012 s-a înregistrat o creştere de aproximativ 20% pentru cererile de investigaţii şi operaţii în clinici private din Austria şi Ungaria şi 30% pentru serviciile de spa& relaxare", a spus pentru RTV.NET , Răzvan Nacea, managing director la Seytour International Corporation.

Citeşte şi Cu cât vor creşte preţurile la spitalele private după oprirea decontării serviciilor de către CNAS

Firmele de turism medical pun la dispoziţie servicii medicale în toată lumea, dar românii aleg destinaţiile mai aproape de casă. "Destinaţiile turistice medicale preferate de români sunt Ungaria, Austria, Turcia şi Germania. Aceste destinaţii sunt renumite pentru serviciile de calitate şi sunt alese de românii cu probleme în domeniile oftalmologiei, pediatriei, urologiei, cardiologiei, precum şi de cei cu probleme de ortopedie", a mai spus Răzvan Nacea.

Află pe RTV.NET cât costă o naştere în Austria sau o verificare medicală completă în Turcia.

×
Subiecte în articol: medic nastere austria control turcia