x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locul superb din România care ascunde o comoară. Tu știai de el?

Locul superb din România care ascunde o comoară. Tu știai de el?

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   13:40
Locul superb din România care ascunde o comoară. Tu știai de el?
Sursa foto: Facebook Monica Dănilă

Locul de legendă din România de care puțini știu. Peisajele sunt de vis și localnicii povestesc că aici se ascunde o comoară

Locul de legendă din România de care puțini știu

Potrivit www.ziarulring.ro, acest loc superb cu multe peisaje frumoase și este în Sadova, Bucovina. Lacul Iezer are o frumusețe aparte și peisajele care-l înconjoară ar trebui să-l facă mai cunoscut decât este acum.

Iezerul Sadovei este înconjurat de munte, iar cei care vin aici pot inclusiv să pescuiască. Lacul este atestat de peste 400 de ani, dar abia mai recent el a devenit și obiectiv turistic.

Nu mulți știu de el, mai ales că a fost o perioadă în care părea că nu o să-și mai revină, după inundațiile din 2008. De atunci au început autoritățile să arate interesul cuvenit și au curățat zona.

Legenda despre acest loc superb

Localnii spun că există și o legendă legată de care puțini știu. Tătarii ar fi ascuns pe malul lacului multe bogății, de la aur la monede.

„Se spune că tătarii fiind în zonă aici ascundeau toate bogăţiile – ce aveau, aur, bani, monede, ce era – la fundul lacului. Cine încerca şi cine voia să vină să le ia aurul sau termina, sau se îneca”, a spus Vasile Latiș.

Cu sau fără comoară, turiștii care vin aici sunt atât de impresionați că ajung să compare peisajele cu un colț de Rai.

„Venim din Bucureşti. Am găsit un colţişor de Rai. Te detaşezi pur şi simplu de tot stresul şi aici de regăseşti pe tine, departe de telefon”, au spus niște turiști.

×
Subiecte în articol: Lacul Iezer comoara