x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberare respinsă - Nuţu Cămătaru rămâne în puşcărie

Liberare respinsă - Nuţu Cămătaru rămâne în puşcărie

de Violeta Fotache    |    24 Apr 2008   •   00:00

Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru”, rămâne în închisoare pentru cel puţin încă opt luni de zile, după ce ieri i-a fost respinsă cererea de liberare condiţionată, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristina Păduraru.



Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru”, rămâne în închisoare pentru cel puţin încă opt luni de zile, după ce ieri i-a fost respinsă cererea de liberare condiţionată, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristina Păduraru. "În cadrul Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, cu participarea judecătorului delegat în calitate de preşedinte, în baza Sentinţei penale 2105/2007 a Judecătoriei sectorului 4, rămasă definitivă prin Decizia penală 2321/2007 a Tribunalului Bucureşti, Secţia 1 Penală, şi a Sentinţei penale 2204/2007 a Judecătoriei sectorului 4, rămasă definitivă prin Decizia penală 2432/2007 a Tribunalului Bucureşti, Secţia 1 Penală şi în conformitate cu art. 77 al. (2) din Legea 275 din 2006 şi art. 59 Cod Penal, a fost analizată situaţia persoanei private de libertate Balint Ion, născut la 06.04.1964, fiul lui Niculae şi Smaranda, condamnat la o pedeapsă de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, în ceea ce priveşte aplicarea instituţiei liberării condiţionate”, se arată în comunicatul Penitenciarului.


NU SUNT DOVEZI TEMEINICE DE îNDREPTARE. "Membrii comisiei, în unanimitate, au apreciat că în perioada detenţiei şi de la prima analiză în cadrul aceleiaşi comisii, condamnatul a avut în general un comportament corespunzător, însă până în prezent nu a fost îndeplinită condiţia prevăzută de legea penală privind dovezile temeinice de îndreptare, ceea ce impune executarea unei perioade mai mari din pedeapsa închisorii pentru însuşirea scopului pedepsei, după cum prevede art. 52 Cod Penal, astfel încât la punerea în libertate persoana condamnată să nu mai săvârşească şi alte infracţiuni şi să poată fi redată societăţii.     

Pentru considerentele expuse, ţinându-se cont şi de antecedentele penale, comisia a fixat un nou termen de reiterare peste 8 luni pentru reexaminarea situaţiei condamnatului Balint Ion”. Cu alte cuvinte Nuţu Cămătaru ar avea o şansă de a fi liberat condiţionat în luna decembrie a acestui an.  

×
Subiecte în articol: observator