x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitatie - 200.000 de euro, un autobuz modern

Licitatie - 200.000 de euro, un autobuz modern

de Monica C. Andrei    |    20 Oct 2005   •   00:00
Licitatie - 200.000 de euro, un autobuz modern

Bucurestenii vor circula, incepand din primavara anului viitor, cu autobuze moderne. Licitatia pentru achizitia a 500 de mijloace de transport a avut loc ieri la Primaria Capitalei. Desi s-au inscris in cursa 37 de companii nationale si internationale, cumparand astfel si caietele de sarcini, pentru deschiderea ofertelor s-au prezentat doar patru. Doua firme au intarziat, asa ca in finala au ramas doar Iris Bus din Franta si EvoBus Gmbh (Compania de transport de persoane din cadrul MERCEDES). Pretul pentru cele 500 de autobuze cu plata la livrare a fost de 333 milioane RON (lei noi) la EvoBus si 344 milioane RON la Iris Bus, in timp ce la plata in rate si leasing, sumele s-au situat intre 341 milioane si 421 milioane RON.

ANALIZA. "Comisia acum analizeaza ofertele, e o procedura lunga, dureaza cam o luna. Daca contractul va fi incheiat pana la sfarsitul anului, primele autobuze vor circula in primavara sau vara viitoare", a spus Gheorghe Aron, directorul general al RATB. Noile mijloace de transport trebuie sa fie ecologice, silentioase, sa aiba trepte de acces pentru persoanele cu handicap, motor Euro 3 si consum minim de combustibil. Plafonul maxim de care dispune Municipalitatea pentru achizitia noilor autobuze este aproximativ de 100 de milioane de euro. In caietul de sarcini sunt prevazute trei modalitati de achizitie, Municipalitatea optand pentru creditul furnizor.

"Intentionam sa facem o achizitie dupa un principiu, acela al creditului furnizor, pe care il solicit de la producatorii de astfel de mijloace de transport in conditiile in care asamblarea sa se faca in unitatile pe care RATB-ul le detine", a precizat primarul general, Adriean Videanu. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator