x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lider maghiar din Mureş: "Nu doar Băsescu, Boc şi Udrea sunt singurii vinovaţi, ci şi UDMR-ul". Miting pro guvernul Ungariei, în Harghita şi Covasna

Lider maghiar din Mureş: "Nu doar Băsescu, Boc şi Udrea sunt singurii vinovaţi, ci şi UDMR-ul". Miting pro guvernul Ungariei, în Harghita şi Covasna

de Istvan Deak    |    19 Ian 2012   •   17:45
Lider maghiar din Mureş: "Nu doar Băsescu, Boc şi Udrea sunt singurii vinovaţi, ci şi UDMR-ul". Miting pro guvernul Ungariei, în Harghita şi Covasna

Covasna si Harghita se numara printre acele judete in care oamenii nu au iesit in strada pentru a-si striga nemultumirea fata de actuala guvernare. Acest lucru s-ar putea schimba sambata.

Locuitorii celor doua judete sunt chemati in strada, insa pentru un cu totul alt motiv. Partidul Civic Maghiar (MPP) va organiza, sambata, de la ora 17, mitinguri de sustinere a Guvernului Viktor Orban din Ungaria in patru localitati din judetul Covasna si trei din Harghita: Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Covasna si Baraolt, respectiv Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Gheorgheni.

'In ciuda opozitiei UDMR, facem un apel la toti cei care doresc sa isi arate solidaritatea fata de Ungaria, premierul Viktor Orban si guvernul sau, sa iasa in strada alaturi de noi. Guvernul maghiar a facut multe pentru noi. Ne-a dat dreptul la cetatenia maghiara si la vot, incercand sa vindece rani din trecut. Merita sa iesim in strada si sa aratam ca suntem alaturi de ei. Vrem sa fie o miscare apolitica si speram la o desfasurare pasnica', au motivat politicienii partidelor MPP, EMNT si Consiliul National Secuiesc.

'Este obligatia noastra sa ne exprimam simpatia fata de Guvernul Orban si directia de unitate nationala. Acest guvern a votat si aprobat o serie de legi foarte importante pentru maghiarii din afara granitelor Ungariei: dubla cetatenie, dreptul la vot si noua constitutie', a motivat liderul MPP, Szasz Jeno, care spera in organizarea unui miting similar si la Targu-Mures.

EMNT trimite autocare la Budapesta

Liderii partidului condus de Laszlo Tokes, EMNT, pun la dispozitia simpatizantilor autocare pentru deplasarea la Budapesta, unde va avea loc sambata, de la ora locala 16, un miting de sustinere a Guvernului Viktor Orban. Autocarele vor porni din Sfantu-Gheorghe, Cluj Napoca si Oradea.

Miting anti-UDMR?

Presedintele MPP Mures, Laszlo Gyorgy, a declarat ca maghiarii ar trebui sa iasa in strada pentru a protesta impotriva UDMR. 'Acest partid este mai vinovat decat PDL-ul pentru aceasta guvernare catastrofala. Timp de 16 ani au fost in permanenta la guvernare si trebuie sa raspunda pentru acest dezastru. Si pentru noi economia si situatia politica a Romaniei sunt primordiale, fiindca traim aici si suferim impreuna cu restul locuitorilor. Este cat se poate de clar ca nu doar Basescu, Boc si Udrea sunt singurii vinovati, ci si UDMR-ul, in frunte cu Marko Bela si restul ministrilor sai. In 2012 trebuie schimbat regimul politic maghiar din Romania', a declarat Laszlo Gyorgy, in cadrul unei conferinte de presa.

×