x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Loteria Naţională, obligată să plătească Federaţiei Române de Fotbal 5 milioane de euro

Loteria Naţională, obligată să plătească Federaţiei Române de Fotbal 5 milioane de euro

06 Mai 2009   •   00:00
Loteria Naţională, obligată să plătească Federaţiei Române de Fotbal 5 milioane de euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză, definitiv, Federaţiei Române de Fotbal în procesul în care instituţia a dat în judecată Loteria Naţională, solicitând plata sumei de 20 la sută din încasările pronosticurilor sportive, în valoare de cinci milioane de euro.

Decizia instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă, judecătorii obligând, de asemenea, Compania Naţională Loteria Română la plata sumei de 87.298 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, scrie Agerpres.

Consiliul Superior al Magistraturii susţinea, pe 16 octombrie 2008, că se săvârşeşte 'o imixtiune nepermisă în actul de justiţie' prin modul în care comunicatul de presă al Federaţiei Române de Fotbal releva faptele referitoare la decizia prin care a pierdut procesul intentat Loteriei Române privind recuperarea a 5 milioane euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu, comunicatul FRF le lăsa cititorilor impresia că judecătorii au dat dovadă de lipsă de profesionalism în pronunţarea deciziei, care nu are caracter irevocabil.

De asemenea, Consiliul solicita FRF să precizeze concret în ce constau presiunile pretins a fi efectuate la adresa instanţelor de judecată şi la care făcea referire în comunicatul de presă. În caz contrar, o astfel de atitudine apare ca fiind inacceptabilă şi de natură să arunce nejustificat îndoiala asupra imparţialităţii instanţelor de judecată, considera CSM.

FRF susţinea într-un comunicat că decizia Curţii de Apel este rezultatul presiunilor exercitate de ''mafia pariurilor'' şi a unor grupuri de interese.

'Indiferent care sunt motivele din hotărâre, pe care la această dată nu le cunoaştem, arătăm că această decizie nu poate să fie decât rezultatul nenumăratelor presiuni şi acţiuni ilicite pe care mafia pariurilor le-a desfăşurat din momentul acţionării în judecată a celor mai mari case de pariuri din ţară. Presiunile se exercită la nivelul instanţelor care soluţionează dosarele, la nivelul avocaţilor care ne reprezintă, la nivelul experţilor numiţi de instanţă şi al oricăror persoane care au legătură şi înrâurire asupra soluţionării dosarelor' - se afirma în comunicatul FRF.

FRF a pierdut la Curtea de Apel, pe 13 octombrie 2008, procesul intentat Loteriei Române privind recuperarea sumei de 5 milioane euro, reprezentând cota de 20% din pariurile sportive desfăşurate între 2003 şi 2005, după ce a avut câştig de cauză în prima instanţă.

Tribunalul Bucureşti a dat dreptate FRF, prin decizia din 4 decembrie 2007, dar Loteria susţinea că au existat convenţii pentru achitarea sumelor pretinse pe care CNLR le-a respectat integral, motiv pentru a declarat apel pe 7 decembrie 2007. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator