x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bode, despre negocierile privind aderarea la Schengen: nu s-a solicitat decuplarea de Bulgaria

Bode, despre negocierile privind aderarea la Schengen: nu s-a solicitat decuplarea de Bulgaria

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   14:30
Bode, despre negocierile privind aderarea la Schengen: nu s-a solicitat decuplarea de Bulgaria
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri despre negocierile de joi privind aderarea la spațiul Schengen și a dezvăluit faptul că nu s-a solicitat decuplarea României de Bulgaria.

„Am încercat să negociem cu toată lumea... dovadă că ieri am primit susținerea a 26 de state membre, toți ne-au susținut, cu excepția Austriei”, a spus Lucian Bode

Ministrul Bode a mai spus că România nu a solicitat decuplarea de Bulgaria în cazul aderării. Ar fi fost incorect din partea noastră, a explicat ministrul de Interne.

„Nu s-a pus această problemă din două motive: este nevoie de unanimitate si noi am inceput evaluarile cu Bulgaria, avem o relație foarte bună cu bulgarii”, a declara Bode.

Ministrul român a adăugat că la finalul întâlnirii de joi toți participanții erau supărați.

„E un moment de cotitură pentru țara noastră și pentru UE... la final, ministrul croat nici nu a mai luat cuvântul”, a precizat Bode.

Parlamentarii din Forța Dreptei și USR vor depune, luni, o moțiune împotriva ministrului Lucian Bode, „pentru eșecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lucian bode bulgaria Schengen