x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupte de câini oprite cu focuri de armă

Lupte de câini oprite cu focuri de armă

17 Feb 2014   •   13:36
Lupte de câini oprite cu focuri de armă

Patru persoane au fost reţinute cu focuri de armă în Argeş după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce desfăşurau lupte între câini, patrupedele fiind crescute de aceştia special pentru a organiza astfel de evenimente, informează Poliţia Română.

"Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi pregătit câini în scopul organizării luptelor, ar fi participat cu astfel de câini la lupte, ar fi organizat pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine desfăşurate în alte condiţii decât cele prevăzute de normele legale şi ar fi organizat lupte între animale sau cu animale, fapte incriminate de legislaţia în vigoare", a precizat Poliţia Română, conform Agerpres.

În urma percheziţiilor, la locuinţa unui bărbat de 26 ani, din Suseni, judeţul Argeş, au fost depistaţi în flagrant doi bărbaţi ai căror câini se luptau într-un ţarc special amenajat în spatele locuinţei.

De asemenea, au mai fost identificaţi trei bărbaţi care intenţionau să organizeze o altă luptă între câini, precum şi alte 24 de persoane care asistau la luptele dintre câini.

Întrucât la sosirea poliţiştilor mai multe persoane au părăsit curtea imobilului şi au fugit pe un câmp din apropiere, pentru prinderea lor s-au executat şase focuri de avertizare în plan vertical. Percheziţiile au avut loc în comunele argeşene Bradu şi Suseni.

Acţiunea s-a desfăşurat cub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR.

×
Subiecte în articol: lupte de caini focuri de arma