x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Autoritățile italiene au confirmat decesul unui român

MAE: Autoritățile italiene au confirmat decesul unui român

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   10:14
MAE: Autoritățile italiene au confirmat decesul unui român

Potrivit informaţiilor preliminare furnizate consulului român, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român în urma exploziei produse marți la o hidrocentrală din Italia, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Bologna, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media italiană referitoare la explozia produsă la hidrocentrala Bargi din Camugnano, în cursul zilei marți, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi cu dispariția a şase persoane.

Reprezentanții consulatului au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile competente italiene în vederea obţinerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia şi identitatea victimelor, precum şi date referitoare la starea de sănătate a persoanelor rănite.

„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate consulului român, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român în urma acestui incident. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, transmite MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiţi să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcție de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae deces român