x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE condamnă cu fermitate atacul terorist de la New York

MAE condamnă cu fermitate atacul terorist de la New York

01 Noi 2017   •   14:23
MAE condamnă cu fermitate atacul terorist de la New York

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc marţi seară la New York, soldat cu numeroase victime. 

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Potrivit comunicatului, în aceste momente dificile, MAE exprimă solidaritatea cu poporul american. 

MAE reafirmă angajamentul ferm al României de a contribui la combaterea terorismului internaţional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieţii unor persoane nevinovate. 

Autorul atentatului cu furgonetă de marţi din New York, soldat cu opt morţi şi 11 răniţi, se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, este cetăţean uzbec, are 29 de ani, a sosit în SUA în 2010 şi figurează în arhivele Poliţiei pentru două delicte rutiere, a scris miercuri cotidianul spaniol El Pais. 

Bărbatul locuia legal în SUA şi lucra ca şofer pentru Uber, după cum a confirmat compania într-un comunicat în care s-a declarat 'îngrozită' de cele întâmplate. Saipov a trecut testele pe care le efectuează compania în mod obişnuit pentru a afla dacă şoferii săi au antecedente. 

Potrivit postului CNN, autorul atacului ar fi lăsat un bilet în furgonetă în care jura credinţă Statului Islamic (SI), deşi gruparea teroristă nu a revendicat atentatul, iar autorităţile americane nu au menţionat existenţa vreunei legături între SI şi uzbec. AGERPRES

×
Subiecte în articol:  MAE