x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coduri roșu și portocaliu de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații în Croația

Coduri roșu și portocaliu de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații în Croația

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2023   •   00:00
Coduri roșu și portocaliu de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații în Croația
Sursa foto: Antena 3 CNN

MAE a emis o atenționare de călătorie în Croația. Autoritățile locale mențin codurile roşu şi portocaliu de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații, pentru regiunile Gospić, Rijeka, Zagreb, Karlovac, Knin, Split și Dubrovnik.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, până pe 6 august 2023, sunt valabile coduri roşu şi portocaliu de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații, pentru regiunile Gospić, Rijeka, Zagreb, Karlovac, Knin, Split și Dubrovnik. Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul rutier și maritim și în furnizarea energiei electrice, precum și la riscul iminent de inundații”, anunță MAE.

Potrivit sursei citate, pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență „112".

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de pernență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet: www.meteoalarm.orghttp://zagreb.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță", care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae croatia atentionare