x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: Comisarul Aurel Smochină, împuternicit ca şef în DGIPI

MAI: Comisarul Aurel Smochină, împuternicit ca şef în DGIPI

15 Apr 2009   •   00:00

Ministerul de Interne informează că începând de miercuri comisar-şef Aurel Smochină a fost împuternicit în funcţia de şef diviziune în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), iar comisarul şef Mihai Călinescu a fost desemnat să asigure managementul Poliţiei Capitalei.



Aurel Smochină a fost adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Comisarul şef Mihai Călinescu a ocupat funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, precizează MAI.

Postul de şef al Poliţiei Capitalei rămăsese vacant după ce, în urmă cu aproape o săptămână, chestorul principal Marian Tutilescu, care a deţinut această funcţie timp de şase ani, a preluat funcţia de director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule.

MAI a precizat că mutarea în interesul serviciului a chestorului principal Marian Tutilescu pe o altă funcţie în cadrul ministerului nu are nicio legătură cu derularea incidentului de la mall Plaza Romania.

Corpul de Control al MAI a finalizat verificările dispuse de viceprim-ministrul, ministrul administraţiei şi internelor Dan Nica, cu privire la incidentul de la mall Plaza Romania, în urma acestora fiind solicitată declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu faţă de subcomisarul Adam Cătălin (coordonatorul intervenţiei), chestorul Guran Lucian (ofiţer aflat la comanda unităţii) şi comisarul şef Stoian Constantin (şeful biroului grupări criminale din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al DGPMB).

MAI a anunţat că, în urma verificărilor, "niciunul dintre ofiţerii nominalizaţi care au luat la cunoştinţă despre informarea prin care se semnala iminenţa producerii unei altercaţii între membrii grupului Preda şi ai firmei BGS, nu au dispus măsuri concrete în scopul prevenirii producerii conflictului, tratând informaţiile cu superficialitate".

"Acest fapt a făcut ca evenimentul să se producă, iar consecinţele au constat în crearea unei stări de nesiguranţă în rândul cetăţenilor şi prejudicierea imaginii instituţiei Poliţiei", a arătat MAI.

Totodată, MAI a informat că, în ceea ce priveşte controlul de fond desfăşurat la DGPMB, activitatea de control nu este finalizată, iar că la momentul stabilirii concluziilor, acestea vor fi anunţate public.

La sfârşitul lunii februarie, cinci persoane au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus Corpului de control al ministerului să facă un control la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

Nica preciza că toate persoanele care au o implicare, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, în acest caz, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator