x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mult spaţiu verde

Mai mult spaţiu verde

de Monica Andrei Capatos    |    29 Mai 2009   •   00:00

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a lansat ieri strategia "2012 - Sector 1", program ce urmăreşte reabilitarea Teatrului Bazilescu şi a locuinţelor vechi, eliminarea gardurilor din jurul parcurilor, înlocuirea betoanelor din curţile şcolilor cu gazon, terenuri sportive şi multă verdeaţă.



"Nu ajunge să faci parcuri mai frumoase, spaţii verzi mai frumoase, curăţenie mai bine, nu ajunge să reabilitezi termic blocuri dacă nu le armonizezi şi asamblezi într-un tot unitar", a declarat Andrei Chiliman.

Programul debutează cu "revitalizarea cartierelor" periferice din Sectorul 1 ca Bucureştii Noi, Pajura, Dămăroaia, Aviaţiei şi Chitila, iar strategia are în vedere coerenţa şi funcţionalitatea tuturor zonelor aflate în împrejurimea unui ansamblu de locuinţe. "Vrem să tratăm strada, parcul sau aleea ca pe o componentă integrată a unui spaţiu de locuit. Consider că oraşul, sectorul şi strada sunt o prelungire a locuinţei şi că în fiecare casă fiecare spaţiu are utilitatea lui", a susţinut Chiliman.

Obiectivul strategiei "2012 - Sector 1" este creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii din sector. Astfel, primarul Sectorului 1 a dat exemplul cartierului Pajura, care este înconjurat de foste spaţii industriale şi în care în prezent se construiesc imobile de locuit. Nu au fost uitate nici Teatrul Bazilescu şi parcul cu acelaşi nume, unde spaţiile vor fi reconfigurate. în ceea ce priveşte Parcul Bazilescu, acesta va fi reamenajat peisagistic, zona devenind un "pol de atracţie urbană" similar cu piaţetele publice din marile capitale europene. Totodată, programul urmăreşte ca terenurile care aparţin şcolilor din cartiere să fie reamenajate şi să devină spaţii publice, astfel încât copiii să poată beneficia şi în afara orelor de curs de aceste locuri.

×
Subiecte în articol: observator