x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe asistente și infirmiere de la Spitalul CFR din Timișoara și-au dat demisia

Mai multe asistente și infirmiere de la Spitalul CFR din Timișoara și-au dat demisia

31 Mar 2020   •   11:22
Mai multe asistente și infirmiere de la Spitalul CFR din Timișoara și-au dat demisia

Mai multe asistente și infirmiere de la Spitalul CFR din Timișoara și-au dat demisia, după ce unitatea militară a fost desemnată linia 2 în tratarea bolanvilor de coronavirus, conform planului alb.

Primarul Nicolae Robu a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, că asistentele și infirmierele care și-au dat demisia se tem să nu se îmbolnăvească.

"10 infirmiere și 3 asistente și-au depus demisia pentru că sunt speriate. Spun că le este teamă să nu se îmbolnăvească. Eu cred ca nu e în regulă pentru că atunci când e liniște... Cred că toată lumea a fost mulțumită să-și ia salariul", a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Managerul spitalului, Ciprian Olaru, a confirmat informația pentru PRESSALERT.ro, declarând ”sunt mai mult de patru persoane. Cred că sunt aproximativ zece asistente și infirmiere. Nu știu exact pentru că este o dinamică foarte mare. Sunt convins că au invocat și lipsa materialelor de protecție. Este o oarecare stare influențată de COVID 19 – teamă și anxietate. Este un cumul de factori. Din punct de vedere uman pot să înțeleg teama lor, au în familii persoane în vârstă, nu vor să-i infecteze. Din punct de vedere profesional cred că este foarte important să rămânem alături de cetățeni. Poate că și aici , la calitatea umană, sunt anumite scăpări. Conform procedurii, trebuie să comunicăm DSP Timiș care trebuie să asigure personal pentru funcționare prin transferuri din alte părți”.


Ciprian Olaru a mai afirmat că dotările cu materiale de protecție au fost asigurate până acum exclusiv din donații și sponsorizări.

×