x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mandat de arestare pe numele scandalagiului din Craiova

Mandat de arestare pe numele scandalagiului din Craiova

de Mihai Gavrila    |    19 Apr 2008   •   00:00

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis vineri mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pe numele lui Ionel Boboc, bărbatul care a folosit arma şi a tras patru focuri joi într-un scandal provocat în centrul Craiovei.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis vineri mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pe numele lui Ionel Boboc, bărbatul care a folosit arma şi a tras patru focuri joi într-un scandal provocat în centrul Craiovei.

Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Craiova au început vineri acţiunea penală împotriva lui Ionel Boboc, acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravantă, şi au trimis dosarul la Judecătoria Craiova. Magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pe 20 de zile pe numele lui Ionel Boboc.

Poliţiştii craioveni i-au reţinut joi seară pe cei patru autori ai scandalului ce a avut loc pe o stradă din centrul Craiovei şi în care au fost trase patru focuri de armă, aceştia fiind audiaţi pentru stabilirea vinovăţiei fiecăruia.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisarul-şef Gheorghe Bică, a declarat că incidentul a avut loc joi, în jurul orei 14:45, pe Strada Arieş din centrul municipiului Craiova.

Potrivit sursei citate, în trafic s-au oprit două autoturisme, Peugeot şi Audi, din care au coborît patru persoane care şi-au adresat injurii şi s-au ameninţat.

“Unul dintre aceştia, Ionel Boboc, a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a tras patru focuri de armă în aer, după care toţi au plecat de la faţa locului”, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică. Imediat, forţe impresionante de poliţişti şi jandarmi au împînzit oraşul pentru găsirea celor patru persoane.

Bărbatul asupra căruia au fost trase focurile de armă este Stelică Ionescu, cunoscut cu numele “Stelică a lu’ Dragavei”, recent eliberat dintr-un penitenciar din Franţa.

“A fost eliberat pe cauţiune acum cîteva săptămîni. A fost reţinut în martie 2007 pentru comiterea infracţiunii de fraudă cu cărţi de credit cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. În acea reţea au fost implicate 21 de persoane”, a mai spus comandantul IJP Dolj, comisarul-şef Gheorghe Bică. Stelică Ionescu, zis al lui Dragavei, este fostul iubit al Claudiei Budiană, procuroare la Parchetul Curţii de Apel Craiova şi fiică a procurorului Nicolae Budiană.

În urmă cu şapte ani, Stelică al lui Dragavei a mai fost implicat într-un schimb de focuri. Atunci însă el a fost cel care a scos pistolul şi l-a ameninţat pe omul de afaceri Samir Sprânceană. 

În prezent, poliţiştii îi audiază pe toţi cei implicaţi, urmînd să stabilească dacă Ionel Boboc a folosit arma legal, pentru a fi luate măsurile corespunzătoare.

×
Subiecte în articol: observator craiova