x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, despre finanțarea echipei de gimnastică artistică: Este de neconceput

Ciolacu, despre finanțarea echipei de gimnastică artistică: Este de neconceput

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   12:01
Ciolacu, despre finanțarea echipei de gimnastică artistică: Este de neconceput

Premierul Marcel Ciolacu cere o finanțare care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, „nu doar să participe, ci și să lupte pentru medalii”: „E de neconceput tratamentul la care este supusă acum această echipă care a făcut istorie în sportul mondial”.

„Închei, printr-o solicitare expresă adresată atât președintelui Agenției Naționale pentru Sport, cât și președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Îi aștept să vină în acest weekend cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanțări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci și să lupte pentru medalii”, afirmă Marcel Ciolacu.

El spune că este „de neconceput tratamentul la care este supusă acum această echipă care a făcut istorie în sportul mondial”.

Federația Română de Gimnastică face un apel la donatori să ajute cu bani gimnastele pentru a se antrena în străinătate.

„Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani și câteva luni. În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele. Până la olimpiadă, reprezentanții echipei încearcă să facă rost de bani pentru pregătire. Ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris. Federația Română de Gimnastică face un apel la donatori să contribuie cu bani astfel încât pregătirea să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a transmis FRG.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu echipa gimnastica