x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic de la Spitalul Dimitrie Gerota, dosar penal, după ce a încercat să înşele autorităţile

Medic de la Spitalul Dimitrie Gerota, dosar penal, după ce a încercat să înşele autorităţile

14 Apr 2020   •   18:12
Medic de la Spitalul Dimitrie Gerota, dosar penal, după ce a încercat să înşele autorităţile
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Un medic epidemiolog de la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală, care avea obligaţia să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu cazuri confirmate de COVID-19, a omis trecerea unui coleg în evidenţele anchetei epidemiologice și are dosar penal.

 


Procurorii spun că medicul nu a trecut numele colegului său în documentele întocmite, fără să îi peste că pune în pericol viaţa altor oameni.

De cealaltă parte, medicul care a beneficiat de omisiunea colegului său este gastroenterolog şi a continuat timp de 20 de zile activitatea în mai multe spitale din Capitală. Procurorii susţin că bărbatul ştia că a fost un contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

Procurorii Parchetului Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar deocamdată, urmărirea penală nu vizează nicio persoană.

În acest caz, având în vedere modificările aduse codului penal, pedeapsa poate ajunge chiar şi până la 15 ani de închisoare.

Sursa: Mediafax

×