x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesagerii UNICEF apar în “Monștri.”, un film de Marius Olteanu, premiat la Berlin

Mesagerii UNICEF apar în “Monștri.”, un film de Marius Olteanu, premiat la Berlin

07 Oct 2019   •   21:22
Mesagerii UNICEF apar în “Monștri.”, un film de Marius Olteanu, premiat la Berlin

Sunt tineri, dinamici și comunicativi și vor să schimbe lumea în bine, pentru copii. Îi întâlniți în spații publice, prezentând activitatea UNICEF în beneficiul copiilor din România și din lume și oferindu-vă oportunitatea de a contribui financiar la aceste progrese. De acum, Mesagerii UNICEF pot fi văzuți și pe ecranele de cinema din întreaga țară, dar și din lume, în filmul “Monștri.”, premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Felicitări regizorului Marius Olteanu și echipei de producție pentru performanță și mulțumiri pentru această oportunitate! Sperăm ca apariția Mesagerilor UNICEF în film să crească nivelul de înțelegere a importanței muncii de strângere de fonduri în beneficiul copiilor vulnerabili și să pună în valoare eforturile acestor tineri pasionați și dedicați”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

Campania “Fii și tu Prieten UNICEF!”, de atragere de fonduri prin metoda dialogului direct (face-to-face), este derulată de UNICEF la nivel global, în 43 de țări. Peste 11 milioane de Prieteni UNICEF (donatori lunari) sprijină copiii în întreaga lume. În 2018, aproximativ 500.000 de persoane au devenit donatori lunari.

În România, campania a început în 2011. Până în prezent, Mesagerii UNICEF au convins peste 20.000 de Prieteni UNICEF să sprijine copii afectați de sărăcie, copii care nu aveau acte de identitate, nu mergeau la școală, nu erau vaccinați, nu aveau acces la servicii de sănătate de bază, copii care nu puteau visa la o viață mai bună.

Am cunoscut o donatoare care, deși se grăbea tare, a rămas acele două minute pentru a-i explica proiectul. A fost “profund recunoscătoare” pentru ceea ce facem. A completat actul de donație și, în plus, a cerut să rămânem în contact pentru că dorea să ne ajute mai mult și să își convingă prietenii să se alăture. S-a ținut de cuvânt”, povestește

Mădălina Tundrea, studentă la Facultatea de Sociologie și Mesageră UNICEF, prezentă în film.

Pentru a putea face o schimbare durabilă în viața copiilor vulnerabili din România și pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate, este nevoie de sprijin constant, sub forma unor donații lună de lună. Alături de partenerii săi, autorități centrale, locale și ONG-uri, UNICEF dezvoltă și implementează programe în educație, protecție socială și sănătate care să producă o schimbare structurală și durabilă în viața copiilor și care să poată fi extinse la nivel național și internațional.

Am înțeles prin proiectele realizate împreună cu UNICEF cât de mare este nevoia de sprijin, de susținere constantă a copiilor defavorizați și, astfel, am ajuns să valorizez și mai tare implicarea fiecăruia, renunțarea la indiferență atunci când este vorba de celălalt. Prezența mesagerilor UNICEF reprezintă în “Monștri.” atât o atestare a problemei copiilor vulnerabili, cât și o formă de apreciere vis-a-vis de generozitatea și efortul mesagerilor în direcția unei lumi mai bune, mai empatice.”, spune Marius Olteanu.

Mesagerii UNICEF nu sunt autorizați să colecteze bani cash. Donațiile lunare se realizează prin semnarea unui mandat de debit direct, care este validat și procesat de către banca la care are donatorul cont. Suma aleasă va fi apoi retrasă lunar din cont. Donatorul poate decide în orice moment să întrerupă donațiile, solicitând acest lucru băncii unde are contul deschis sau contactând UNICEF. Există și posibilitatea activării unei donații lunare online.

Mesagerii UNICEF sunt angajați cu un program flexibil, poartă însemnele organizației, au ecusoane de identificare ștampilate și cu datele de contact ale organizației, pentru ca orice persoană să poată contacta UNICEF în România pentru verificarea identității în mod eficient și transparent.

Și tu poți face parte din echipa Mesagerilor UNICEF. Aplică aici: http://www.mesageri.unicef.ro/primul_pas

 

×