x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metroul are de astăzi noi pasaje de legătură între Eroilor 1 și Eroilor 2

Metroul are de astăzi noi pasaje de legătură între Eroilor 1 și Eroilor 2

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   10:30
Metroul are de astăzi noi pasaje de legătură între Eroilor 1 și Eroilor 2

Metrorex anunță că începând de miercuri sunt date în folosință pentru călători pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2.

Lucrările de adaptare a stației Eroilor 1 fac parte din proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței”.

Pasajele deservesc cele două peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Lucrarea ce se dă în folosință este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de 7,80 m lățime și lungime de 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1 și două pasaje transversale de 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) și 1 lift interior, informează Metrorex.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la 5 metri la aproximativ 10 metri.

Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Prin darea în folosință a lucrării, stația Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru utilizarea rețelei de metrou pe Liniile 1, 3 și 5.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrou pasaje legatura