x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

30 Oct 2021   •   23:30
Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depășit Apple în ceea ce privește capitalizarea bursieră, devenind astfel cea mai valoroasă companie cotată la bursă din lume, după ce Apple a ratat joi așteptările privind rezultatele, scrie CNBC.

Microsoft avea o capitalizare de piață de aproape 2.490 de miliarde de dolari la închiderea de vineri a pieței, în timp ce cea a Apple se situa la aproximativ 2.460 de miliarde de dolari.

Apple a anunțat joi că veniturile au ratat așteptările Wall Street în cel de-al patrulea trimestru fiscal al companiei, ca urmare a constrângerilor din lanțul de aprovizionare. CEO-ul Tim Cook a declarat pentru Josh Lipton de la CNBC că deficitul de venituri este estimat la 6 miliarde de dolari, dar se așteaptă la probleme mai grave legate de lanțul de aprovizionare în trimestrul IV.

Vânzările de iPhone-uri ale companiei au crescut cu 47% de la an la an. Trimestrul al patrulea al companiei a inclus doar câteva zile de vânzări ale iPhone 13.

Microsoft a depășit așteptările privind veniturile în primul său trimestru fiscal, care au urcat cu aproximativ 22% față de anul trecut. Aceasta a fost cea mai rapidă creștere din 2018 încoace.

Apple a fost prima companie care a atins capitalizări de piață de 1.000 și 2.000 de miliarde de dolari. A devenit cea mai valoroasă companie din lume cotată la bursă atunci când a depășit, anul trecut, gigantul petrolier de stat Saudi Aramco.

Microsoft a depășit ultima dată Apple la capitalizare bursieră în 2020, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lanțurile de aprovizionare.Compania a închis pentru prima dată la o capitalizare bursieră de peste 2.000 de miliarde de dolari în iunie, după ce a dezvăluit prima actualizare majoră a Windows în mai mult de cinci ani.

Acțiunile Microsoft au crescut cu peste 48% de la începutul anului până în prezent, în timp ce cele ale Apple au crescut cu aproape 13%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Microsoft