x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei va propune ca simularea pentru BAC să se facă şi în clasa a XI-a

Ministrul Educaţiei va propune ca simularea pentru BAC să se facă şi în clasa a XI-a

13 Mai 2013   •   18:07
Ministrul Educaţiei va propune ca simularea pentru BAC să se facă şi în clasa a XI-a

Având în vedere experienţa simulărilor din acest an, dar şi rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va propune ca din anul şcolar 2013-2014 simulările de bacalaureat să fie introduse şi la clasa a XI-a,

"Voi lansa foarte curând în dezbatere publică ca simulările să aibă loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficienţelor. în plus, elevii se vor obişnui cu rigorile examenului şi se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat Pricopie pentru Mediafax.

O altă noutate vizează organizarea centralizată a simulărilor.

"Simulările vor fi organizate după un model centralizat, exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele. Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi sută la sută într-o situaţie de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel naţional, nu fragmentată, pe fiecare judeţ", a mai spus ministrul Educaţiei.

×