x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Coşea, învestit în funcţia de director general al INA

Mircea Coşea, învestit în funcţia de director general al INA

16 Apr 2009   •   00:00

În această dimineaţă, Mircea Coşea a fost învestit în funcţia de director general al Institutului Naţional de Administraţie (INA), cu rang de secretar de stat, la ceremonie luând parte fostul director general al instituţiei şi secretarul de stat al MAI, Marius Martinescu.

"Ne vom plia la tot ceea ce este nou, va fi o muncă de colaborare, de continuare şi preiau această funcţie cu încredere că vom putea îndeplini sarcinile şi mulţumesc sincer vechii conduceri pentru că a perfecţionat foarte mult activitatea", a declarat Mircea Coşea, citat de Mediafax.

Democrat-liberalul Coşea a fost numit în funcţie prin decizia premierului Emil Boc, publicată în Monitorul Oficial nr. 248 din 14 aprilie. Tot prin decizie a şefului Guvernului, Valentin Dragoş Dincă a fost eliberat din postul de director general al INA.

În decizia premierului se arată că numirea şi eliberarea din funcţie au fost făcute la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor.

Numirea lui Mircea Coşea la conducerea Institutului Naţional de Administraţie a fost anunţată, vinerea trecută, de premierul Emil Boc, care a precizat că a primit din partea acestuia date din care rezultă că nu a fost colaborator al Securităţii.

"Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, potrivit protocolului de guvernare şi de asumare a responsabilităţilor între PDL şi PSD. Din câte am aflat şi mi-a spus, el are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are are niciun fel de colaborare cu Securitatea", a spus Boc.

Mircea Coşea a declarat la rândul său că statutul său de ofiţer al Securităţii nu-l pune în "niciun fel de incompatibilitate" cu funcţia de secretar de stat.

"Nu sunt în nicio incompatibilitate. Am o decizie clară (a Colegiului CNSAS - n.r.). Nu a existat nicio hârtie. Există un singur dosar, de urmărit", a spus el.

×
Subiecte în articol: observator coşea