x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Anghel, ambasador al Serviciului 112

Monica Anghel, ambasador al Serviciului 112

01 Iun 2009   •   00:00
Monica Anghel, ambasador al Serviciului 112

Monica Anghel a fost numită, astăzi, de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, ambasador al Serviciului 112. "Este o responsabilitate foarte mare pe care mi-o asum şi am să fac tot ceea ce pot, cu convingere, pentru a promova acest număr şi a veni în sprijinul oamenilor. Chiar am să mă ţin de cuvânt", a declarat artista, citată de Agerpres.

Ea a mai precizat că şi-a propus să facă un imn 112 şi un videoclip. Piesa care se află în lucru este compusă de Andrei Tudor, textul fiind semnat de Andreea Andrei.

Artista a mai declarat că va promova Serviciul 112 în toate emisiunile la care va participa, inclusiv în matinalul de la Europa FM, pe care îl realizează împreună cu Bogdan Miu, dar şi în emisiunea de divertisment de la Antena 1, pentru că 'putem trata lucrurile serioase cu umor'.

'O să le spun oamenilor să nu ezite să apeleze la 112 când sunt chiar într-o urgenţă şi să nu apeleze doar pentru a face o glumă', a mai precizat artista.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Marius Constantin Fecioru, a felicitat echipa 112 pentru omul deosebit pe care l-a câştigat de partea sa.

'Este o funcţie onorifică încărcată de o responsabilitate majoră. Considerăm că desemnarea Monicăi Anghel este un pas pozitiv pe care STS reuşeşte să îl marcheze pentru relaţiile cu Comisia Europeană şi cu Uniunea Europeană. Este un titlu care nu e remunerat şi consider că merită o preţuire în plus pentru misiunea pe care şi-a asumat-o', a spus Marius Constantin Fecioru.

Directorul STS, Marcel Opriş, a declarat că 112 este un serviciu care demonstrează un mare grad de civilizaţie, care a salvat zeci de mii de oameni şi care obligă autorităţile statului să ofere servicii cât mai bune.

'Imaginea serviciului se întăreşte extraordinar, avem unul dintre cei mai buni ambasadori pe care puteam să îi alegem. Este un motiv de mândrie şi bucurie. Credem că va aduce un plus de strălucire serviciului', a afirmat directorul STS, Marcel Opriş.

Purtătorul de cuvânt STS, Adrian Fulea, a precizat că au fost avuţi în vedere toţi cântăreţii şi artiştii din România, dar, dat fiind faptul că unii dintre ei erau angrenaţi în alte proiecte, a fost aleasă Monica Anghel.

Misiunea cântăreţei este de a promova serviciul 112. Ambasadorul 112 este o persoană foarte cunoscută la nivel naţional, care va participa la misiuni desfăşurate în colaborare cu Fundaţia 112.

Ambasadorii 112 sunt invitaţi o dată pe an la Ceremonia de decernare a premiilor 112 şi la Ziua Europeană 112. Ambasadorul are misiunea de a apărea alături de ceilalţi ambasadori 112 într-un videoclip al Fundaţiei, care va promova numărul european de urgenţă.

În această calitate, Monica Anghel va trebui să adune fonduri destinate Fundaţiei 112 şi să susţină misiunea acesteia, cu scopul de a asigura calitatea Sistemului 112.

Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă a fost introdus în România în luna martie 2005. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este autoritatea competentă să instaleze, să opereze, să întreţină şi să menţină la nivelul cerinţelor Sistemul 112. Cei care sună abuziv la acest număr primesc amenzi de la 500 la 1.000 de lei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator