x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mort în misiune: Un pompier a fost prins sub dărâmături

Mort în misiune: Un pompier a fost prins sub dărâmături

de Monica Cosac    |    07 Iun 2016   •   07:35
Mort în misiune: Un pompier a fost prins sub dărâmături
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Procurorii militari au deschis o anchetă după ce un un pompier în vârstă de 34 de ani a murit, ieri, în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la fabrica de încălţăminte din localitatea ilfoveană Jilava. Tânărul a fost prins sub dărâmături după prăbuşirea unui perete de beton al clădirii.

Incendiul izbucnit ieri dimineaţă la fabrica de încălţăminte din Jilava a cuprins atât spaţiul de producţie, cât şi depozitul fabricii, suprafaţa afectată de flăcări fiind de 2.000 mp.

Circa 150 de pompieri şi 13 autospeciale au intervenit pentru stingerea focului, însă incendiul a fost anunţat târziu, potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti. “Apreciem că incendiul a fost (anunţat - n.r.) foarte târziu, pentru că încă de la primele apeluri, care au venit succesiv, s-a semnalat faptul unui incendiu foarte puternic, judecând după intensitatea fumului. Când au ajuns primele resurse din Măgurele ardea partea superioară aproape în totalitate, ceea ce înseamnă că înăuntru arderea era generalizată şi ardea probabil de minute sau zeci de minute”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, precizând că spaţiul nu a permis amplasarea autoscărilor.

Incendiul a distrus în întregime tot ce se afla în interiorul clădirii şi, din cauza căldurii degajate, plăcile din beton din perete s-au desprins, prăbuşindu-se peste unul dintre pompieri. Bărbatul nu a mai putut fi salvat de colegii săi. Totodată, fumul toxic degajat în timpul incendiului s-a răspândit în toată zona, ajungând inclusiv deasupra Capitalei, motiv pentru care specialiştii din cadrul Ministerului Mediului analizează gradul de poluare timp de 18 ore, cu ajutorul unui laborator mobil. 

 

Pompierul mort în incendiul de la Jilava va fi avansat în grad de ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă.

 

 

×