x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nica "taie şi spânzură" la Interne

Nica "taie şi spânzură" la Interne

de Mara Raducanu    |    16 Apr 2009   •   00:00

Unii pleacă, alţii vin... Schimbări rapide şi decizii luate – uneori cam în pripă – de nimeni altul decât Dan Nica, bosul de la Interne.



După ce l-a "promovat" pe Marian Tutilescu, fostul şef de la Poliţia Capitalei şi l-a trecut "în rezervă" pentru a face dreptate la permise, iată că ieri comisarul-şef Mihai Călinescu a fost desemnat să asigure managementul Poli­ţiei Capitalei. Tot ieri, a fost ocupat şi mult râvnitul, dar în acelaşi timp controversatul scaun de la conducerea DGIPI.

Conside­rat de mulţi "mărul discor­diei" şi motivul pentru care au fost detronaţi miniştrii (vezi Gabriel Oprea, Liviu Dragnea), Aurel Smochină a fost candidatul ideal pentru a câştiga "trofia". Acesta a fost adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poli­ţie a Municipiului Bucureşti, în timp ce comisarul-şef Mihai Călinescu a ocupat funcţia de adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române. 

CAZUL MALL, PRETEXTUL IDEAL
Postul de şef al Poliţiei Capitalei a rămas vacant, după ce în urmă cu aproape o săptămână chestorul principal Marian Tutilescu, care a deţinut această funcţie timp de şase ani, a preluat postul de director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi În­ma­triculări Vehicule. Ministerul de Interne a precizat că mutarea în interesul serviciului a chestorului Marian Tutilescu pe o altă funcţie în cadrul ministerului nu are nici o legătură cu derularea incidentului de la Mall Plaza România.

La sfârşitul lunii februarie, cinci persoane au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS. Mi­nistrul de Interne anunţa atunci că a dispus Corpului de control al ministerului să facă un control la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator