x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă, întâlnire cu vicepreședinta CE Dubravka Suica

Nicolae Ciucă, întâlnire cu vicepreședinta CE Dubravka Suica

13 Oct 2022   •   19:02
Nicolae Ciucă, întâlnire cu vicepreședinta CE Dubravka Suica

Implementarea PNRR și extinderea spațiului Schengen au fost două dintre temele abordate joi în cadrul întâlnirii pe care premierul Nicolae Ciucă a avut-o la Palatul Victoria cu vicepreședinta Comisiei Europene pentru democrație și demografie, Dubravka Suica.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte legate de importanța asigurării unor răspunsuri pragmatice urmare a consultării paneuropene a opiniei cetățenilor în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, cât și necesitatea unor politici care să răspundă provocărilor demografice cu care se confruntă Europa.

Premierul a arătat că menținerea unității statelor membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii, sunt o sarcină comună esențială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic.

Nicolae Ciucă a subliniat și importanța implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei și reformarea societății.

„Apreciind, totodată, susținerea Comisiei Europene pentru extinderea Spațiului Schengen, premierul Ciucă și-a exprimat speranța ca România să obțină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spațiu de liberă circulație”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca Dubravka Suica