x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

11 Aug 2022   •   11:26
Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul pregătește o rectificare pozitivă. Prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, a precizat Ciucă.

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei. Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, reducând, în același timp, cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor”, a anunțat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Banii de la rectificare vor fi folosiți și pentru investiții.

„Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul "Sprijin pentru România". Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei. Continuăm să menținem măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale - activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai anunțat că în septembrie va primi evaluarea completă a măsurilor privind prețurile carburanților.

„Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți. De la momentul luării deciziei, prețul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluție bună având în vedere că am putut cu toții să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea prețului la carburanți”, a precizat Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca