Incidentul s-a petrecut marţi, la ora 6.00, când poliţiştii şi mascaţii au intrat în casa familiei Georgescu.
Proprietarul casei a declarat, pentru Cotidianul, că poliţiştii au deschis poarta şi au spart geamurile casei, moment în care fiul său, de 15 ani, a început să ţipe. Bărbatul şi soţia sa au coborât în fugă în livingul casei, unde au văzut cum minorul era pus la pământ de un mascat, care îi ţinea o armă la ceafă.
La studierea mandatului de percheziţie, poliţiştii şi-au dat seama că au greşit adresa, spunându-i proprietarului că îl căutau pe un urmărit general, pe nume "Balint".
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că echipa de intervenţie făcea parte din poliţia judiciară şi că a acţionat în baza unui mandat emis de instanţă, sub cordonarea unui procuror.
Ciocan a precizat că poliţiştii nu aveau cum să ştie că adresa era notată greşit, pentru că aşa fusese trecută în mandatul de percheziţie emis de Tribunalul Bucureşti.
Comisarul a mai spus că a vorbit cu proprietarul casei şi i-a explicat ce trebuie să facă pentru a sesiza autorităţile cu privire la incident. Astfel, acesta din urmă trebuie să ceară procurorului de caz demararea unei anchete, putând sesiza şi şeful Poliţiei Capitalei, însă acesta mai mult ca sigur ar trebui să-şi decline competenţa pentru că eroarea nu a aparţinut Poliţiei, iar ancheta este cordonată de Parchet.
În ceea ce priveşte persoana căutată, identificată drept "Balint", Ciocan a spus că echipa de intervenţie a reuşit să facă percheziţia la adresa corectă, însă cercetările continuă pentru a-l găsi pe urmărit.
Fiul lui Nuţu Cămătaru, Ionel Balint, este acuzat că, în 19 septembrie, l-ar fi înjunghiat pe Naca Marian, în vârstă de 41 de ani, într-un club bucureştean, din Bulevardul Ştefan cel Mare. Proprietarul clubului este Ilie Petre, zis "Vivi".
În 21 octombrie, anchetatorii au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi au dus la audieri 23 de persoane vizate în anchetă. Printre cei audiaţi s-au numărat şi cântăreţii Adi Minune şi Florim Salam.
În urma audierilor, procurorii Parchetului Capitalei au reţinut cinci persoane şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă.
În 22 octombrie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru patru din cele cinci persoane, printre care şi Ilie Petre, în cazul unuia dintre reţinuţi instanţa dispunând cercetarea în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.
În 26 octombrie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ionel Balint, care este urmărit naţional.
Procurorii bucureşteni au finalizat o parte din cercetările privind înjunghirea unui bărbat într-un club din Capitală şi au trimis deja în judecată patru persoane, iar fiul lui Nuţu Cămătaru şi cântăreţii cunoscuţi drept Adi Minune şi Florin Salam vor continua să fie anchetaţi într-un dosar separat.
Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis în judecată, în 16 noiembrie, în stare de arest preventiv pe Nicolae Florin Drăguşin, zis Silică, pentru tentativă de omor calificat, ultraj şi tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi, pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ştefan pentru favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni şi pe Monica Constantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.
Anchetatorii au decis disjungerea cercetărilor în acest caz şi continuarea anchetei într-un dosar separat faţă de Ion Nuţu Balint, zis Nuţulică, şi George Apostol, zis Bucă, pentru tentativă la omor calificat, Nicu Ţîşi, zis Nicu Chinezu, Georgian Ionuţ Ţîşi, zis George, Gabriel Dumitru Micu, zis Gabi şi Irina Ana Maria Arnăutu pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.
În acest nou dosar vor mai fi cercetaţi Cezar Marian Clichici, zis Sârmă, Florian Niţă, zis Riţi, Lenuţa, zisă Lili, Florin Stoian, zis Salam, pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă, precum şi Adrian Simionescu, zis Adi Minune pentru favorizarea infractorului.