x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obreja îşi alege auditorul Galei Bute

Obreja îşi alege auditorul Galei Bute

de Elena Stan    |    27 Iul 2011   •   21:00
Obreja îşi alege auditorul Galei Bute

Au trecut 20 de zile de la Gala Bute si datele despre costurile financiare ale evenimentului, sponsorizat in special din bani publici, nu au fost facute inca publice. Europlus Computers SRL, firma care s-a ocupat de organizarea Galei "Campion pentru Romania", are obligatia de a angaja un auditor autorizat care sa ne spuna cata lume s-a uitat la meciul lui Bute in direct. Sereleul cu un singur angajat, Europlus Computers, al carui unic actionar este Rudel Obreja – presedintele Federatiei Romane de Box, trebuie sa puna apoi la dispozitia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului raportul de monito­rizare intocmit de auditorul auto­rizat. "Prestatorul, SC Europlus Computers SRL, este obligat sa puna la dispozitia MDRT raportul de monitorizare intocmit de un auditor auto­rizat, precum si alte documente justificative care sa certifice realizarea serviciilor prestate", se mentioneaza in raspunsul primit de la MDRT. Probabil Elena Udrea, ministrul Tu­rismului, va plati firmei lui Obreja cele 2,5 milioane de euro, inclusiv TVA, in functie de rezultatele raportului intocmit de auditorul autorizat. "MDRT nu este responsabil in alegerea auditorului/auditorilor autorizati, aceasta sarcina fiind exclusiv a Prestatorului. De asemenea, plata catre acest auditor/auditori autorizati nu intra in atributiile MDRT", potrivit unui raspuns pri­mit de la minister. MDRT a anuntat ca contribuie cu 1,93 de milioane de euro fara TVA pentru publicitatea facuta brandului turistic al Romaniei in timpul Galei Internationale de Box Profesionist si la evenimentele conexe. Gala Bute este considerata a fi cel mai mare eveniment sportiv de anul acesta si a avut loc in Bucuresti, la Romexpo, in data de 9 iulie. Finantarea a fost asigurata din fondurile europene puse la dispozitia MDRT pentru acest gen de activitate. Obreja a declarat initial ca me­ciul va fi vizionat in peste 80 de tari, iar audienta va ajunge la 400 de mi­lioane de telespectatori. Cu 100 de milioane mai mult decat nunta Printului Charles cu Kate Midleton. Aceste date au fost schimbate pe traseu, si din 80 de tari au ramas doar 8, iar din sutele de milioane de telespecatori au ramas doar 2,5 milioane de telespectatori, din care 1,5 mi­lioane in direct.

Desi a doua zi dupa Gala Bute Elena Udrea a realizat o conferinta de presa in care a anuntat ca meciul a fost urmarit de 4,5 milioane de telespectatori, in realitate cifrele sunt altele. Audienta medie a meciului a fost de 2,58 milioane, potrivit datelor furnizate de GFK.

Pentru a o scoate basma curata pe Udrea din aceasta situatie, reprezentantul ministerului, Bogdan Oprea, a spus ca cifrele inaintate de sefa sa sunt cele furnizate de Pro TV, postul care a difuzat meciul. "Doamna ministru a prezentat cifrele furnizate de Pro TV. Datele relevante vor fi facute publice de auditorul galei, o firma independenta de Europlus Computers", a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.

Ramane de vazut daca auditorul autorizat, angajat de firma lui Obreja pe banii lui, va avea tupeul sa contrazica datele care ii convin presedintelui Federatiei de Box.

In ceea ce priveste costurile organizarii acestei gale, Obreja a uitat sa faca publice datele, asa cum promitea inainte de eveniment. "Dupa eveniment vom face o conferinta de presa in care vom face publice costurile organizarii Galei «Campion pentru Romania»", ne-a declara Rudel Obreja inainte de gala. E posibil ca Obreja sa se fi razgandit in urma materialelor aparute in presa. Acesta s-a plans ca Udrea nu a dat banii inainte, asa cum au facut companiile de stat care au sponsorizat evenimentul, si s-a vazut nevoit sa contracteze un credit. "Inghesuit de lipsa banilor de la minister, putin inainte de gala, Obreja ia credit bancar. Bute afla si e socat! Obreja pune garantie contractul cu ministerul Elenei Udrea. Intre timp, ca ultima zvacnire de implicare a Doamnei, cei aproape 2 milioane de euro din fonduri europene raman suma neta, la care se va adauga TVA", potrivit GSP. Gala "Campion pentru Romania" a fost sponsorizata de mai multe companii de stat.

×
Subiecte în articol: rudel obreja Elena Udrea gala bute