x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofiţer de poliţie judiciară, acuzat de corupţie

Ofiţer de poliţie judiciară, acuzat de corupţie

de Violeta Fotache    |    11 Mar 2011   •   18:04

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Liciu Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Hunedoara – Poliţia Municipiului Petroşani,  în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2009, inculpatul Liciu Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Hunedoara – Poliţia Municipiului Petroşani, a pretins şi primit de la un denunţător  sumele de 10.000 lei şi 3.500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul I.P.J. Hunedoara şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), prin intermediul cărora va facilita promovarea concursului privind încadrarea directă în cadrul poliţiei a fiului denunţătorului pe un post de agent de poliţie. Acesta din urmă nu a mai fost angajat deoarece reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au suspendat organizarea acestui concurs.

În prezenta cauză penală, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă  persoană.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie, informeaza DNA.

 Inculpatului  i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 10 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore urmând ca la data de 11 martie 2011 să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

×
Subiecte în articol: petroşani coruptie reţinut dna