x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpiadele comunicării: Trei zile de înscrieri

Olimpiadele comunicării: Trei zile de înscrieri

de Eugenia Mihalcea    |    13 Apr 2009   •   00:00

Tinerii care doresc să participe la Olimpiadele Comunicării se mai pot înscrie până la 16 aprilie.



La cea mai importantă competiţie adresată studenţilor sau masteranzilor care îşi doresc o carieră în publicitate sau relaţii publice pot participa echipe de câte cinci membri, care trebuie să pregătească o campanie pe unul dintre domeniile de concurs, respectiv relaţii publice, publicitate, comunicare politică sau instituţională.

De exemplu, pentru proba de advertising, concurenţii trebuie să creeze în acest an o campanie publicitară "care să îi convingă pe consumatori să cumpere produse fabricate în România, în defavoarea celor din import", potrivit regulamentului.
Câştigătorii acestei etape vor lucra pentru un client real.

La proba de publicitate aceştia sunt Tuborg România, Petrom, Recolamp, RBS România, Gillette, Radio ZU, Jack Daniel's, Kudika, Jurnalul Naţional, Strategic.ro şi Revista BIZ. Pentru unul din aceşti clienţi, echipele vor trebui să rea­lizeze pe parcursul a două săptămâni o campanie de publi­citate sau comunicare. Echipele vor fi îndrumate de tutori.

De asemenea, echipele calificate la proba de Comunicare Politică vor putea lucra pentru politicieni binecunoscuţi, precum: Roberta Anastase (PD-L), Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Bogdan Olteanu (PNL), Titus Corlăţean (PSD), Bogdan Ciucă (PC) sau Adriana Săftoiu (PNL).

În perioada 22-25 aprilie vor avea loc preselecţiile, după care echipele selectate vor fi invitate la un interviu, unde vor trebui să-şi prezinte campania. În perioada 18-19 mai vor fi prezentate campaniile, iar la 22 mai vor fi premiaţi câştigătorii.

Juriul din acest an este format din 74 de specialişti, printre care şi redactorul-şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu. Mai multe detalii despre competiţie se pot găsi la www.olimpiadelecomunicarii.ro.
Competiţia Olimpiadele Comunicării se desfăşoară încă din 2001, iar în primii doi ani s-a numit "Concursul de Strategii de Imagine".

×
Subiecte în articol: observator