x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Om de afaceri român, ucis în Marea Britanie

Om de afaceri român, ucis în Marea Britanie

10 Mai 2009   •   00:00

Un om de afaceri român a fost ucis, anul trecut, în Marea Britanie, după o serie de conflicte cu un bărbat din faţa unui club şi apoi cu un prieten, însă martorii oculari nu pot identifica vinovatul, iar principalul suspect neagă uciderea bărbatului, informează This Is Surrey Today, citat de Mediafax.

Ovidiu Pop a fost ucis în urma unei lovituri puternice cu un obiect foarte dur, la primele ore ale dimineţii de 17 august 2008.

Martor la scena crimei a fost un taximetrist, pe nume Hani Abadeer, care însă susţine că nu l-a văzut clar pe atacator. Potrivit lui Abadeer, Pop era implicat într-un conflict în stradă cu un prieten de-al său, după care un bărbat a intervenit între cei doi. Taximetristul nu a mai fost atent, apoi, la scenă, văzând numai cum Pop era lovit cu un obiect foarte dur de cineva din spatele lui.

"El (Pop, n.r.) s-a întors şi era cineva acolo care l-a lovit cu ceva. Nu am văzut cu ce l-a lovit, dar era ceva foarte dur sau din metal. Nu sunt sută la sută sigur că era acelaşi bărbat (cu care se certa) dinainte", a spus Abadeer, în cadrul procesului.

El a mai spus că agresorul s-a urcat într-o maşină neagră şi a demarat imediat după incident. Taximetristul a fost cel care a sunat la ambulanţă.

Totodată, principalul suspect şi un prieten de-ai acestuia - martor ocular în proces -, susţin că Pop fusese la un club din Brighton în noaptea crimei, unde fusese vulgar şi impertinent cu mai multă lume.

Martorul ocular James Weekes, prieten de-ai acuzatului James Redmile-Gordon, a povestit cum Pop şi amicul său au avut un comportament nepotrivit faţă de ei şi de fetele cu care aceştia erau.

"Se legaseră de noi şi de fete. Vedeau că una din fete nu se simţea bine. Erau pur şi simplu enervanţi. Ne tot cereau ţigări şi noi le tot spuneam că nu le dăm. (...) Pop era cel mai agresiv dintre cei doi", a relatat Weekes.

Bărbatul a adăugat că, în momentul în care un prieten a venit să-i ia cu maşina din faţa clubului pe ei şi pe prietenele lor, Pop a încercat să-i oprească să plece şi a devenit agresiv. El ar fi folosit un limbaj vulgar cu fetele, potrivit lui Weekes.

Martorul susţine că l-a împins din faţa lor şi că, apoi, s-au urcat cu toţii în maşină.

James Redmile-Gordon, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de uciderea lui Ovidiu Pop, în vârstă de 28 de ani, însă acesta neagă toate acuzaţiile. Audierile privind acest caz vor continua în săptămânile următoare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator