x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Operatorii turistici din Deltă vând oferte şi pentru 2021

Operatorii turistici din Deltă vând oferte şi pentru 2021

08 Feb 2019   •   15:05
Operatorii turistici din Deltă vând oferte şi pentru 2021

Operatorii turistici din Delta Dunării au vândut deja primele sejururi pentru anul 2021, a declarat pentru  Iliuţă Goean, participant la finele săptămânii trecute la Târgul de turism Destinations, găzduit de Londra, Marea Britanie.

"Pentru 2019, luna mai este vândută în proporţie de 80%, pentru 2020, s-au vândut circa 30% din pachete, iar pentru 2021 avem ocupată luna mai în proporţie de 10%. Luna mai este vârf de sezon şi toată lumea vrea să fie sigură că va avea loc", a afirmat Goean.

El a mai spus că foarte mulţi vizitatori ai târgului Destinations s-au arătat interesaţi de oferta României care a avut o expunere specială în media expoziţiei, potrivit Asociaţiei de Ecoturism din România (AER).

"M-am bucurat să văd că mulţi turişti ştiau despre România. Este meritul prinţului Charles care a promovat Transilvania intens. Despre deltă oamenii auziseră şi au fost persoane care ştiind că suntem acolo au venit la noi cu lista cu întrebări. Cineva care vine cu atâtea întrebări, e clar că este interesat de România", a mai spus Goean.

AER a fost în acest an principalul partener al târgului de turism Destinations, iar România a fost în atenţia celor 80.000 de vizitatori prin nouă destinaţii cu profil ecoturistic, reunite sub brandul Discover Eco-Romania, Ţara Haţegului-Retezat, Ţara Dornelor, Eco-Maramureş, Pădurea Craiului-Apuseni, Ţinutul Zimbrului, Neamţ, Colinele Transilvaniei, Băile Tuşnad şi Împrejurimile, Delta Dunării şi Piatra Craiului-Braşov.

"Ne-am dori o profesionalizare a întregii politici de marketing a României şi o susţinere consecventă a sectorului de ecoturism în special de către Ministerul Turismului, dar şi de mediul de afaceri, căci experienţa noastră directă de peste 15 ani pe pieţele occidentale ne spune că atractivitatea României în contextul global este acum în creştere", a declarat preşedintele AER, Andrei Blumer, citat într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Potrivit sursei, România este printre primele ţări din lume care aplică un standard pentru evaluarea destinaţiilor de ecoturism adaptat după criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) şi administrat de Ministerul Turismului. Totodată AER implementează sistemul Eco-România de certificare în ecoturism pentru programe turistice şi pensiuni. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Deltă pachete turistice