x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, discuții cu Erbașu despre schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții

Ciolacu, discuții cu Erbașu despre schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   18:39
Ciolacu, discuții cu Erbașu despre schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții
Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, vineri, cu Erbașu, reprezentantul patronatelor din sectorul construcțiilor, despre schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții.

„Am discutat despre schema de ajutor de stat pentru materiale de construcții, programul național Construct Plus. Dânșii sunt beneficiarii finali ai materialelor de construcții, cei care pun în operă aceste materiale. De asemenea, sunt și producători mare parte dintre ei. Am dorit să avem această discuție pentru a putea calibra exact schema de ajutor de stat”, a spus Radu Oprea.

El precizat că au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu și alți membri ai guvernului.

„Au ridicat o problemă foarte corectă a economiei de piață, că trebuie să producem de calitate bună și la un preț rezonabil, astfel încât să fim competititivi în România și să putem să punem în operă materialele din România, pentru că scopul nostru e să reducem deficitul comercial. Discuțiile au durat două ore, deși erau programate pentru o oră, ceea ce înseamnă că am avut consistență,m că am avut subiecte, că am avut dialog”, a adaugat Oprea.

Ministrul Economiei spune că s-a decis înființarea unui grup de lucru pentru această schemă.

La rândul său, reprezentantul patronatelor din sectorul construcțiilor, Cristian Erbașu, a catalogat discuția ca fiind „consistentă și eficientă”.

„Să vedem rezultatele. Ne-am oferit disponibilitatea de a ne întâîlni de fiecare dată când e necesar, pentru ca această lege care este extrem de benefică, să aibă rezultatele scontate, pentru că o intenție bună poate să se transforme într-un insucces, dacă în program și în normele de aplicare nu avem grijă să nu avem impedimente. Am dat și câteva soluții, de fapt am enunțat câteva problematică asupra unor programe similare din trecut care nu au dat rezultate acele programe de ajutor de stat și dacă vom avea grijă să nu mai facem aceleași greșeli sunt aproape sigur că un astfel de program va avea succes, evident cu efecte nu imediate, ci probabil în șase luni în cazul extinderii unor baze deja existente. Am abordat mai multe teme, sectorul de construcții, alături de IT și servicii sunt sectoarele cele mai dinamice, care au ținut economia la nivelul la care noi suntem și economia românească este printre puținele care nu au intrat în recesiune. Dacă ținem cont de ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, acest lucru e realizat și de clasa politică și de guvern și vom găsi soluții de fiecare dată să rezolvăm toate impedimentele”, a spus Erbașu.

 

 

×
Subiecte în articol: oprea ciolacu erbasu