x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu, după ce consilierii generali au aprobat proiectul de buget al Municipiului Bucureşti: "A fost făcut pe picior în baie"

Oprescu, după ce consilierii generali au aprobat proiectul de buget al Municipiului Bucureşti: "A fost făcut pe picior în baie"

27 Apr 2013   •   20:46
Oprescu, după ce consilierii generali au aprobat proiectul de buget al Municipiului Bucureşti: "A fost făcut pe picior în baie"

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că bugetul Municipiului Bucureşti, votat sâmbătă în Consiliul General, este unul "paralel", care s-a născut spontan, de dimineaţă, la comandă politică, precizând că, dacă nu va fi funcţional şi legal, îl va ataca în instanţă.  "Este un buget paralel, care s-a născut spontan, azi dimineaţă, la comandă politică, care nu face altceva decât să distrugă toate domeniile de activitate", a spus .

Bugetul Capitalei a fost aprobat de Consiliul General, cu aproximativ 80 de modificări, propuse, sâmbătă, în şedinţă, de consilierii USL, aleşii PDL din consiliu părăsind sala înainte de vot, iar cei ai PPDD abţinându-se.

Primarul Capitalei a explicat că două lucruri i-au atras atenţia, atunci când au fost citite modificările, respectiv faptul că au fost luaţi bani de la investiţii care sunt "pe cale de terminare" şi că nu se respectă legea. "Nu cred că acest buget poate să fie funcţional şi este legal şi poate să aducă dovada de oportunitate", a mai spus edilul Capitalei despre buget, pe care l-a caracterizat ca fiind făcut "pe picior în baie".

Sorin Oprescu a explicat că nu a reuşit să înţeleagă care sunt modificările, precizând că a luat cunoştinţă de ele în timpul şedinţei de sâmbătă, când au fost citite.

"Forma de buget pe care am propus-o şi pe care am discutat cu toţi liderii (din CGMB ai partidelor politice, n.r.) primeşte un buget nou, făcut azi-dimineaţă. Cine a făcut acest lucru este responsabil. Din acest lucru nu câştigă decât hotărârea politică aberantă, luată la nivel de doi primari de Bucureşti", a mai arătat edilul Capitalei, adăugând că "toate orele şi săptămânile trecute (în care s-a discutat proiectul de buget, n.r.) au fost degeaba" şi menţionând că s-a mai întâlnit cu situaţii similare pe vremea când majoritatea în CGMB o aveau consilierii PDL.

Citeste pe Mediafax articolul complet.


×