x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păcăliţi de angajaţi ai primăriei Sectorului 5

Păcăliţi de angajaţi ai primăriei Sectorului 5

16 Mai 2008   •   00:00

Doi dintre angajaţii Primăriei Sectorului 5 sunt cercetaţi de poliţie pentru că au înşelat mai mulţi bătrîni, vînzîndu-le locuinţele.

Doi dintre angajaţii Primăriei Sectorului 5 sunt cercetaţi de poliţie pentru că au înşelat mai mulţi bătrîni, vînzîndu-le locuinţele.

 
Funcţionarii, angajaţi ai Direcţiei de taxe şi impozite, le cereau oamenilor actele de proprietate şi pe cele de identitate pe motiv că doresc să îi ajute. “Acţiunea” s-a desfăşurat în numele Primăriei Sectorului 5.

Cei doi angajaţi ai Primăriei, alături de alte zece persoane, sunt acuzaţi că, în perioada 2006-2008, au obţinut de la mai mulţi bătrîni acte de proprietate şi de identitate, pe care le-au folosit pentru a le vinde proprietăţile.

Procedeul era simplu: într-o primă fază, angajaţii Primăriei ­ Baciu Adrian şi Bodîrdău Teodor Dan ­ identificau bătrînii cu situaţii sociale precare. Apoi, mergeau la domiciliul acestora şi sub pretextul că îi vor ajuta le cereau documentele de proprietate ale locuinţelor şi apoi vindeau casele.

La o primă evaluare a poliţiştilor, prejudiciul se ridică la peste un milion de euro. Cercetarea în acest caz a pornit de la plîngerile bătrînilor.

După patru luni de supraveghere, cele 12 persoane au fost reţinute miercuri seară. Patru dintre ele, Severin Magdalena, Grecu Lucian, Coman Sorina şi Olteanu Carmen, au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar celorlalte li s-a interzis să părăsească localitatea. Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, fals în declaraţii, furt şi lipsire de libertate.

“Noi am început această cercetare în Sectorul 5, au explicat că avem informaţii că nu numai în Sectorul 5 sunt astfel de infracţiuni (...) Există informaţii că în Capitală mai sunt şi alte persoane care ar fi beneficiat de serviciile acestor persoane”, a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvînt al Poliţiei Capitalei.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ieri după-amiază într-o conferinţă de presă că i-a concediat pe cei trei funcţionari.

×
Subiecte în articol: observator