x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov, sfinţită de Prea Fericitul Daniel

Pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov, sfinţită de Prea Fericitul Daniel

de Mara Raducanu    |    21 Noi 2010   •   20:53
Pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov, sfinţită de Prea Fericitul Daniel
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

138643-kk-kkk-3827.jpgPasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov, situată pe insula din partea de nord a lacului Snagov, a fost sfinţită şi inaugurată sâmbătă de un sobor de preoţi, în frunte cu Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Biserica închinată Maicii Domnului a fost greu accesibilă până acum vizitatorilor din cauză că nu exista un pod sau o pasarelă pietonală, iar credincioşii puteau să ajungă doar cu barca la cea mai veche vatră monahală din Arhiepiscopia Bucureştilor, ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe Basarab (1512- 1521).

Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a evidenţiat importanţa realizării podului pietonal, care îi va ajuta pe credincioşi, pelerini, vizitatori să ajungă mai uşor şi în orice anotimp la Sfânta Mănăstire Snagov, care şi-a sărbătorit ieri hramul, de sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Prea Fericitul Daniel a explicat că podul, puntea sau pasarela au, în acelaşi timp, o funcţie practică pentru a uşura circulaţia credincioşilor, dar şi o valoare simbolică. “Podul îl ajută pe om să treacă peste un obstacol ce se află în drumul său: o apă, o prăpastie, o vale adâncă, o diferenţă de nivel. În chip spiritual, podul este simbol al medierii, al mijlocirii, chiar al rugăciunii care uneşte pământul cu cerul, pe om cu Dumnezeu, îi uneşte pe cei vii cu cei trecuţi sau mutaţi la Domnul”, a spus Patriarhul Daniel. Biserica mănăstirii, cu hramul “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, este împodobită cu pictură de o valoare artistică inestimabilă aflată în curs de restaurare. Picturile din biserica Mănăstirii Snagov reprezintă cel mai mare ansamblu mural care se păstrează într-un lăcaş de cult din ţara noastră. La slujba desfăşurată la piciorul podului neterminat au participat şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

×
Subiecte în articol: observatori