x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe 14 mai sindicaliştii iau cu asalt Bucureştiul

Pe 14 mai sindicaliştii iau cu asalt Bucureştiul

08 Mai 2009   •   00:00

Blocul Naţional Sindical organizează, pe 14 mai, un marş de protest, în Capitală, la care vor participa circa 10.000 de sindicalişti. Demonstranţii vor reprezenta toate domeniile de activitate, a declarat Dumitru Costin, preşedinte BNS, într-o conferinţă de presă.



Sindicaliştii din BNS sunt nemulţumiţi că acordul cu FMI nu este însoţit de un program de măsuri concrete pentru relansarea economiei şi dezvoltarea locurilor de muncă. "Noi am fost singura confederaţie sindicală care am dat girul acestui acord cu FMI dar nu am văzut nici o atitudine a Guvernului că doreşte să utilizeze aceşti bani şi pentru dezvoltarea economiei şi crearea de locuri de muncă. Astfel, banii se vor cheltui inutil şi peste un an jumătate ne vom trezi şi mai săraci, dar şi înglotaţi în datorii, a declarat liderul sindical Dumitru Costin, citat de Agerpres.

Preşedintele BNS informează Guvernul că BNS este dispus ca la orice moment să pună pe masa Executivului un proiect care să ducă la crearea a 100.000 de locuri de muncă. Aşa cum susţine liderul BNS obiectivul principal al acestei acţiuni de protest este stabilitatea locurilor de muncă. Sindicaliştii sunt îngrijoraţi, totodată, că deşi se înregistrează un declin economic preţurile continuă să fie ridicate.

Dumitru Costin atrage atenţia Guvernului că România "se apropie de o criză alimentară" şi că Executivul trebuie să ia măsuri pentru dezvoltarea producţiei agricole pentru ţara are potenţial şi "este inadmisibil să fim dependenţi de produsele alimentare din import". Cei 10.000 de participanţi la marş vor avea scurte opriri în faţa Guvernului, în faţa Ministerului Economiei şi în faţa Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

×
Subiecte în articol: observator