x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Penitenciarul Colibaşi nu a permis Antenei 3 un interviu cu Bercea Mondial

Penitenciarul Colibaşi nu a permis Antenei 3 un interviu cu Bercea Mondial

02 Iun 2014   •   23:38
Penitenciarul Colibaşi nu a permis Antenei 3 un interviu cu Bercea Mondial

În cursul zilei de marţi, printr-o cerere oficială adresată Penitenciarului Colibaşi, Antena 3 a solicitat permisiunea de a efectua un interviu cu Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
Jurnaliştii şi-au motivat cererea în virtutea faptului că numele acestuia a fost invocat insistent în scandalul declanşat de denunţarea unei acţiuni de şantaj a ginerelui şi a fiicei lui Anghel împotriva lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Penitenciarul Colibaşi nu a dat curs solicitării Antena 3, nepermiţând efectuarea interviului preconizat cu Sandu Anghel, la baza refuzului stând faptul că acesta se află în stare de arest preventiv, în care deţinutul nu poate comunica cu presa.

Lucru total inexact! La data formulării cererii, Sandu Anghel avea în ambele dosare în care fusese trimis în instanţă hotărâri definitive! Pentru dosarul în care a fost judecat pentru evaziune fiscală, Sandu Anghel primise o sentinţă definitivă în cursul anului 2013, iar pentru celălalt dosar, în care era acuzat de tentativă de omor, Bercea Mondial fusese condamnat definitiv în data de 16 mai 2014.

Tribunalul Olt a confirmat pentru Antena 3 că a primit sentinţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe care a înaintat-o Penitenciarul Colibaşi, în data de 19 mai 2014.
Penitenciarul Colibaşi a motivat, prin purtătorul său de cuvânt, Mihaela Suciu, că hotărârea judecătorească invocată nu a fost primită.

Codul Penal prevede dreptul oricărui deţinut de a comunica cu presa, dacă el este condamnat definitiv în cauza în care a fost judecat.

Jurnaliştii Antena 3 au mai descoperit pe site-ul Judecătoriei Constanţa o cauză în care este implicat Sandu Anghel, care iniţial avea termen de rezolvare în cursul lunii iulie, iar numai după o oră a primit un alt termen, în data de 4 iunie 2014. Această rapiditate de a-l învinui penal într-un nou caz pe Bercea Mondial, demonstrează că se încearcă tăierea oricărui canal de comunicare a acestuia cu exteriorul.

De reamintit ce declara pentru cotidianul Adevărul procurorul Eugen Iacobescu, în februarie 2011, imediat după arestarea lui Sandu Anghel: "Ferească Dumnezeu să vorbească Bercea! S-au tăiat subvenţiile multor persoane sus-puse prin arestarea lui Bercea. Există o caracatiţă în jurul lui Anghel Sandu. Nu vorbesc despre factorul politic. Magistraţi ceva? Nu spun, există persoane sus-puse, şi cu asta am terminat".


×
Subiecte în articol: mircea basescu bercea mondial