x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PERCHEZIŢII LA RADET, conducerea instituţiei, suspectată că ar fi prejudiciat compania

PERCHEZIŢII LA RADET, conducerea instituţiei, suspectată că ar fi prejudiciat compania

22 Mar 2013   •   09:50
PERCHEZIŢII LA RADET, conducerea instituţiei, suspectată că ar fi prejudiciat compania

Poliţiştii bucureşteni fac percheziţii la RADET şi la alte imobile din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate că au prejudicat regia în urma acordării ilegale a unor contracte de achiziţii publice, au declarat surse din Poliţie. Contractele care ar fi fost acordate ilegal erau pentru lucrări de infrastructură, au precizat sursele citate. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, percheziţiile au loc la 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. "Precheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local", a precizat Poliţia Capitalei. Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Activităţile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cel puţin 8 persoane din conducerea RADET, printre care directorul general, directorul economic, directorul de exploatare şi mentenanţă şi directorul de achiziţii, sunt suspectate că ar fi prejudiciat compania prin acordare ilegală a unor contracte de achiziţii publice. Mai multe firme mari obţineau contracte importante cu compania RADET pentru care plăteau şpagă. Contractele vizate de anchetatori au fost acordate în perioada 2012 - 2013.
În acest scandal este implicată şi firma Erbaşu. Firmele din acest caz dădeau şpagă la RADET ca să obţină contracte de mentenanţă, însă nu-şi făceau treaba. Potrivit primelor informaţii, acest lucru a dus şi la creşterea agentului termic. Prejudiciul nu a fost estimat deocamdata dar va fi destuld e mare. el va fi stabilit dupa ce de la sediul RADET vor fi ridcate mai multe documente financiar contabile. (antena3)

×
Subiecte în articol: perchezitii radet