x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Bucureşti și mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune cu medicamente. Prejudiciul, peste 3 milioane de euro

Percheziţii în Bucureşti și mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune cu medicamente. Prejudiciul, peste 3 milioane de euro

28 Ian 2015   •   08:31
Percheziţii în Bucureşti și mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune cu medicamente. Prejudiciul, peste 3 milioane de euro

Poliţiştii desfăşoară miercuri dimineaţă o acţiune care vizează reţele infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente, prin care s-ar fi realizat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Percheziţiile se desfăşoară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt.

Poliţiştii vor duce la audieri 10 persoane.

"La data de 28 ianuarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii verifică 20 de firme specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

"În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară", se mai arată în comunicat. De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 5 milioane de euro, către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.

"Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România, cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate", precizează IGPR.

La acţiune participă aproape 200 de poliţişti, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti criminalişti.
 

×