x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 5.400 de persoane nu au respectat restricțiile de circulație în ultimele 24 de ore

Peste 5.400 de persoane nu au respectat restricțiile de circulație în ultimele 24 de ore

27 Apr 2020   •   13:34
Peste 5.400 de persoane nu au respectat restricțiile de circulație în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Lucian Alecu

 În ultimele de 24 de ore, 5.406 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, iar acestea au fost sancţionate cu peste 10 milioane de lei, potrivit Grupului de Comunicare Startegică (GCS).

„Prin structurile abilitate ale Ministerului de Interne au fost întocmite, până în prezent, 490 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal”, arată sursa citată.

Potrivit unei comunicări a Poliției Române, în ultimele 24 de ore, polițiștii au prins în flagrant delict 168 de persoane în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea. Au fost verificate peste 36.400 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină.

„În cursul zilei de ieri (duminică - n.red.), aproape 12.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.”, conform Poliției Române.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

„În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 36.413 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. 500 de autovehicule (cu 1.698 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră”, menționează sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×