x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petrila

Petrila

05 Mai 2009   •   00:00

Trei dintre angajaţii de la lămpăria minei Petrila, suspectaţi în cazul dispariţiei aparatului multigazul scos din subteran după exploziile din noiembrie 2008, au refuzat testul poligraf la care erau programaţi la Poliţia Judeţeană Dolj, invocând probleme personale.



Cei trei urmau să fie verificaţi cu detectorul de minciuni la Poliţia Judeţeană Dolj, unul fiind programat pentru luni, iar alte două colege, una de la lămpărie şi cealaltă de la centrala termică a unităţii miniere, având programare pentru ziua de marţi. Anchetatorii spun că au obţinut programarea pentru principalii suspecţi în cazul dispariţiei aparatului de măsurat gaze care nu a mai fost găsit după exploziile de anul trecut, iar alţi cinci angajaţi urmează să fie programaţi la test, tot la Craiova. Potrivit anchetatorilor, soluţia de verificare cu aparatul poligraf s-ar fi impus deoarece declaraţiile lor scrise au fost contradictorii. Mai mult, chiar persoanele anchetate solicitaseră verificarea cu detectorul de minciuni, pentru a se putea apăra. Adjunctul comandantului Poliţiei Petrila, Alexandru Scafariu, a declarat că testul ar fi fost util pentru elucidarea anumitor neconcordanţe, deşi nu este acceptat ca probă la dosar. În urma refuzului, poliţiştii de la Petrila şi psihologul de la Craiova vor încheia un proces-verbal de neprezentare a celor trei la test, situaţie care poate fi asimilată cu o rezoluţie de netrecere a testului poligraf.

Două explozii au avut loc, în 15 noiembrie 2008, în Mina Petrila, în urma cărora 13 mineri şi salvatori şi-au pierdut viaţa, iar alţi 13 au fost răniţi.

Un aparat de măsurare a gazelor din mină, care ar putea fi o probă în ancheta exploziilor, a dispărut de la lămpărie după ce fusese scos din subteran de către un reprezentant al Companiei Naţionale a Huilei.

×
Subiecte în articol: observator