x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Populaţia de pinguini imperiali este în declin

Populaţia de pinguini imperiali este în declin

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   23:30
Populaţia de pinguini imperiali este în declin

Populaţia globală de pinguini imperiali a scazut cu aproximativ 1,3% pe an, conform unui studiu internaţional, transmite agenţia Xinhua.

În Antarctica, erau mai puţini pinguini imperiali în 2018 decât în 2009, a precizat studiul publicat miercuri.

Cercetători din ţări precum Noua Zeelandă şi Australia au constatat că în 2018 trăiau cu aproximativ 24.000 mai puţine exemplare adulte de pinguin imperial în coloniile de reproducere în timpul primăverii, comparativ cu cifrele din 2009, potrivit studiului publicat în revista Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Modificările pe acest continent au variat în funcţie de regiune, iar tendinţele observate nu au fost asociate cu starea banchizelor, au declarat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă şi de la Australian Antarctic Division, o agenţie guvernamentală.

La fel ca în cazul multor animale polare, monitorizarea populaţiilor de pinguini imperiali reprezintă o provocare din cauza istoricului speciei şi a zonelor izolate în care trăiesc aceste exemplare. Prin urmare, a fost dificil să se stabilească statutul său global, un subiect important de rezolvat pe măsură ce mediile polare suferă modificări, se arată în articolul de cercetare publicat.

Pentru a obţine dovezi empirice privind statutul global al pinguinilor imperiali, în vederea înţelegerii declinului acestei specii, oamenii de ştiinţă s-au bazat pe recensăminte realizate în colonii, imagini satelitare şi tehnica de modelare Bayesiană, stabilind un cadru pentru monitorizarea globală a pinguinilor imperiali şi a altor pinguini a căror existenţă depinde de gheaţă din Antarctica.

×
Subiecte în articol: pinguini imperiali declin studiu