x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Planul Roșu a fost activat în Prahova! Arde pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Un copil și un adult au ars de vii

Planul Roșu a fost activat în Prahova! Arde pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Un copil și un adult au ars de vii

de Andreea Tiron    |    26 Dec 2023   •   08:40
Planul Roșu a fost activat în Prahova! Arde pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Un copil și un adult au ars de vii
Sursa foto: ISU Prahova

În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. Un copil și un adult, scoși carbonizați din pensiunea care a luat foc în Tohani, jud. Prahova

UPDATE 2: Bunica copilului găsit carbonizat în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova a dat declarații în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Femeia a declarat că fiica ei, care este și patroana pensiunii, a simțit miros de fum.

Femeia a reușit să se salveze pe ea, un copil și soțul. Al doilea copil a murit, fiind cel pe care autoritățile l-au găsit carbonizat în jurul orei 9:10.

”Fiica mea este soția patronului. A simțit că iese fum și l-a sculat pe el (n.r. - pe patronul pensiunii) și a zis: este fum în cameră. Așa au reușit și s-au salvat”, a declarat bunica minorului mort în incendiu.

Întrebată dacă au reușit să salveze copilul, femeia a răspuns: ”Doi copii... și unul nu. Era cu alți copii, se juca”, a mai spus femeia.

UPDATE 1: Un copil și un adult, scoși carbonizați din pensiunea care a luat foc în Tohani, jud. Prahova

Un adult și un copil au fost scoși carbonizați, marți, din pensiunea care a luat foc în localitatea Tohani, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, un copil a fost extras carbonizat la ora 09.10.

Ulterior, a mai fost extrasă o victimă, adult, de asemenea, carbonizată.

Cele două victime asistate cu arsuri minore au fost transportate la UPU Ploiești.

Știre inițială:

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp.

Intervenția este în dinamică

”Eu sunt în legătură cu colegii care se află la fața locului de ceva timp. Este inspectorul șef al județului la fața locului. Pensiunea arde generalizat, sunt cinci camere jos, șase camere sus, care erau ocupate. Este P+1.

Există încă persoane care nu sunt găsite. Pompierii îi caută. Bineînțeles, ei intră unde le permite incendiul să intre. Așteptăm informații de la fața locului.

Mai mult, acum, nu am cum să zic. Colegii de la Pompieri din Prahova vor comunica în momentul în care au informații suplimentare.

Sunt mobilizate mai multe autospeciale, inclusiv echipe medicale și a fost declanșat Planul Roșu când a fost anunțat incendiul și s-a aflat care este amploarea lui.

Persoanele care nu se găsesc sunt persoanele care au fost la etaj. Se estimează a fi până la opt persoane, dar informațiile astea sunt în dinamică și nu avem cum să dăm informații concrete până nu se finalizează intervenția”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: plan rosu tohani prahova incendiu pensiune